Azori

Azorski otoki

SupGaleano

Kmalu po izplutju iz Cienfugosa na Kubi seje La Montaña s svojim malim sveže napudranim obrazom, na novo opremeljena, z zloščenim krovom in z nekoliko preurejenimi jadri obrnila proti vzhodu. Za sabo je pustila plažo Las Coloradas, na levi je ostajalo gorovje Sierra Maestra, ponovno so jo na poziv Durita Stahlkäferja spremljali delfini. Ob plutju mimo ameriške rane, ki je Guantánamo, se Durito ni mogel zadržati, da ne bi zaklel. Pred Haitijem so svoje pozdrave prenesli kiti, ob otoku Tortuga pa sta Durito in Mačka-Pes naložila nekaj nerazločnega o nekem zakopanem zakladu....ali o zakladu, ki ga bo šele potrebno zakopati. V znak podpore podporni ekipi so Lupita, Ximena in Bernal naredili tovariško gesto, čeprav se je zdelo, da bi jim kak drug način bil nekoliko ljubši. Na Punta Rucia v Dominikanski republiki je La Montaña ostala tiha in previdna, pihal je namreč močan nasprotni veter. 24. maja ob zori in z polno razprtimi jadri (“da ne bi preplašili vetra,” je rekel kapitan Ludwig), se je La Montaña obrnila proti severu. Sedaj so orke tvorile spremeljevalno skupino in pospremile ladjo iz karibskih voda. Med 25. in 26. majem je shozofrena ladja - ta misli, da je ona in da je gora - obšla Bahamske otoke in se 27. že na odprtem morju napotila v smer severovzhod. Duc in Altum.

10. junija zvečer, med jutranjimi evropskimi meglicami, je iz vrha La Montañinega jambora oglednik zagledal sestrsko goro Cabeço Gordo, na otoku Faial, ki je del Azorskih otokov, avtonomne regije geografije, ki ji rečejo Portugalska, Evropa.

Ko je ta novica prispela v hribe jugovzhodne Mehike, so zapatistične skupnosti preko kapitana poslale sporočio posadki Stahlratte: "Hvala, res ste zajebana ekipa [son chingones]" Še vedno skušajo to prevesti v nemščino.

Več v angleškem prevodu na https://enlacezapatista.ezln.org.mx/2021/06/14/the-azores-islands-portugal-europe/

Spremljaj Potovanje za življenje.