Brcnimo rasizem 2021

DOGODEK: Brcnimo rasizem 2021

Sedma zaporedna izvedba nogometnega turnirja Brcnimo rasizem bo tudi letos potekala konec avgusta v parku Tabor.

Dogodek bo potekal v kontekstu vseevropskega zapatističnega srečanja, kar pomeni, da bo na turnirju nastopila tudi ženska ekipa iz uporniškega Chiapasa v Mehiki. Če bo le pritisk evropskih gibanj od spodaj dovolj močan, da jih bodo mejni režimi prisiljeni spustiti v Evropo. Več informacij o kontekstu na spletni strani Koordinacije za pripravo in izvedbo zapatističnega srečanja na ozemlju Slovenije na https://zapatista.kompot.si/

Turnir je del širše iniciative, ki preko športa promovira boj proti vsem oblikam izključevanja, sovraštva in zatiranja ter skozi tovrstne dogodke gradi alternative. Turnir je priložnost za srečanje, povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob. Gre za odprti skupnostni prostor radikalne enakosti, ki zavrača rasizem, seksizem, homofobijo, nacionalizme in vse druge oblike diskriminacije.


★ SISTEM TEKMOVANJA ★
Na turnirju se bo pomerilo 12 ekip. Te se bodo v predtekmovanju pomerile v štirih skupinah s po tremi ekipami, najbolj uspešne pa še v izločilnih tekmah (polfinale, tekma za tretje mesto in finale) ter v tekmi za 5. in 7. mesto.

Igralo se bo po ljudskih pravilih rekreativnega malega nogometa (ekipe 4+1, polodbojne žoge velikosti 4, neomejeno menjav, golman brez omejitev, 2x12 min...).

RAZPORED:
11:00 - 16:55: Predtekmovanje
17:00 - 17:25: Tekma za 7. mesto
17:30 - 17:55: Tekma za 5. mesto
18:00 - 18:55: Polfinalni tekmi
19:00 - 19:25: Tekma za tretje mesto
19:30 - 19:55: Finale
20:00: Podelitev pokalov, priznanj; zaključek turnirja

ŽREB TEKMOVANJA: tba

★ PRIJAVE EKIP ★
Prijave ekip sprejemamo izključno na email naslov: brcnimo.rasizem@gmail.com

Vsaka prijava mora vključevati ime ekipe, imena igralcev, kontakt kapetana in kratko predstavitev. Prijave sprejemamo do zapolnitve tekmovalnih mest.

★ SPREMLJEVALNI PROGRAM ★
Poleg nogometnega turnirja bo organiziran tudi letos spremljevalni program, poskrbljeno bo za hrano, pijačo in v otroškem kotičku za najmlajše. Na voljo sta tudi igrišči za košarko in odbojko.

PRIDRUŽITE SE DOGODKU!
Turnir je samoorganiziran ter finančno in drugače povsem neodvisen. Namenjen je skupnosti, zato vas vabimo, da se pridružite soustvarjanju dogodka! Pomagajte nam s promocijo dogodka in idej, ki jih promovira, pridružite se turnirju s svojo ekipo, navijaško skupino ali kot obiskovalci. Kakršnekoli dodatne ideje in pomoč so več kot dobrodošle! Uporabite spodnji kontakt!

Medijski pokrovitelji:

http://komunal.org/
Tiskarna OF

★ KONTAKT ★
brcnimo.rasizem@gmail.com
https://www.facebook.com/brcnimo.rasizem/