Hvala

Vigo

Zapatistična komisija za Šesto

Koordinacija Potovanja za življenje: evropski del

14. december 2021

Organizacijam, gibanjem, skupinam, kolektivom, staroselskim ljudstvom in posameznikom iz različnih geografij dežele, ki je danes znana pod imenom “Slumil K´ajxemk´op”.

Od Zapatistične delegacije Zunajčasnih [La Extemporánea]:

Tovarišice in tovariši vseh spolov:
Sestre in bratje vseh spolov:

Pošiljamo vam tople pozdrave iz hribov jugovzhodne Mehike. Vsem vam, ki so vas letos - leta 2021 - v mesecih september, oktober, november in december obiskali tovarišice in tovariši zračne delegacije, poročamo, da so se vsi in vse vrnile v svoja naselja in na svoje pozicije.

Do 14. decembra ob 21:34 po zapatičnem času (20:34 po mehiškem času) oziroma 15. decembra ob 3:34 po času v Slumil K´ajxemk´op so vsi prispeli v svoje vasi, mesta in na svoje pozicije. Vsi so se vrnili v enem kosu in zdravi. Vsi smo ganjeni in razneženi zaradi dni in noči, ki ste nam jih namenili. Vračamo se z rano v naših srcih, ki bo trajala celo življenje in ji ne bomo dovolili, da se zaceli.

Za nas je sedaj napočil čas, da pregledeamo naše zapiske in da poročamo našim mestom in skupnostim o vsem, kar smo se naučili in kar smo prejeli od vas: o vaših zgodovinah, vaših bojih, vašem uporu, vašemu nepremagljivemu obstoju in predvsem o objemu človečnosti, ki smo ga čutili od vseh vaših src.

Vse, kar smo vam prinesli, je prišlo od naših ljudi. Vse, kar smo prejeli od vas, je za naše skupnosti.

Za vse to - za vaše gostoljublje, vaše prijateljstvo, vašo besedo, vaše poslušanje, vaš pogled, vašo hrano in pijačo, vaša bivališča, vašo družbo, vašo zgodovino in vaš kolektiven objem iz srca, kar ste - pravimo:

Kiitos

Danke schön

Hvala ti

Благодаря ти

Gràcies

Děkuju

Grazie

Hvala vam

Tak skal du have

Ďakujem

Aitäh

Eskerrik asko

Merci

Diolch

Grazas

Σας ευχαριστώ

Köszönöm

Thanks

Go raibh maith agat

Paldies

Ačiū

Ви благодарам

Takk skal du ha

Dziękuję Ci

Obrigada

Mulțumesc

Спасибо

Хвала вам

Tack

Teşekkürler

Hvala SLUMIL K´AJXEMK´OP!

Kmalu boste ponovno slišali od nas, kajti boja za življenje ni konec. Toliko tega se imamo še za naučiti od vas in deliti z vami.

Kmalu nasvidenje, compxs!

Iz gora jugovzhodne Mehike

V imenu zapatističnih Zunajčasnih [La Extemporánea]

Subcomandante Insurgente Moisés
Koordinator

Mehika, december 2021

Prevod je narejen po originalni objavi na https://enlacezapatista.ezln.org.mx/2021/12/15/gracias/ iz 15. decembra 2021. Iz iste spletne strani je tudi vizualija.


Preberi več o uspešno zaključenem evropskem delu Potovanja za življenje.