Film

DOGODEK: Ogled filma in pogovor

Vabljene in vabljeni na četrto srečanje male šole zapatizma, ki bo v soboto, 11. septembra 2021 ob 20h v [A]Infoshopu na Metelkovi.

Ob prihajajoči invaziji na Evropo s strani staroselskih zapatističnih skupnosti jugovzhoda Mehike, ki od svoje vstaje leta 1994 navdihujejo
antikapitalistične boje po vsem svetu, si bomo ogledali dokumentarec People Without Faces. Ta popisuje tako zgodovino zapatistične vstaje kot razvoj njihovega boja v zadnjih letih ter široke solidarnostne mreže, ki jim omogoča razvoj avtonomnih skupnosti. Posnet je bil leta 2016, traja pa 59 minut. Z angleškimi podnapisi. Z ogledom filma nadaljujemo z učenjem o kolonializmu, ekstraktivizmu ter načinu zapatističnega upora in boja za življenje.

Dogodek poteka v sklopu priprav nehierarhične koordinacije različnih iniciativ in posameznic na zapatistični obisk, ki ga lahko spremljate na
zapatista.kompot.si ter v okviru praznovanja 28. obletnice zasedbe AKC Metelkova mesto.

Filmu sledi diskusija, na voljo bodo tudi knjige o zapatizmu.

Vabljene_i v [a] Infoshop!

Več o potovanju za življenje, zapatističnem uporu in knjigi na spletni strani Koordinacije za pripravo in izvedbo zapatističnega srečanja na teritoriju Slovenije: zapatista.kompot.si.